El rugbi Club Encamp el Pas de la Casa es va crear en 1993 i va reunir els amants d’aquest esport que volien donar un nou impuls a la parròquia i donar a conèixer els valors intrínsecs del rugbi. Va estar funcionant durant uns anys, encara que mai es va inscriure per a competir.

Es van organitzar tornejos i trobades rugbístiques, però malauradament, la manca d’efectius va fer que anés morint poc a poc. Més de 20 anys després, amb la construcció del nou estadi, la idea de tornar a engegar aquest projecte esportiu ha anant madurant i ens vam decidir a fer el pas, per intentar dinamitzar esportivament i econòmicament el poble.

El primer pas va ser d’afiliar-nos a la F.A.R (Federació Andorrana de Rugbi) per tal de tenir el seu recolzament i sobretot per donar un grau important de serietat al nostre projecte. Creiem que abans de pensar en un equip sènior competitiu, un club ha d’estar ben estructurat i tenir una escola de rugbi amb educadors amb formació per donar un salt qualitatiu, per poder transmetre una bona tècnica als joves jugadors així com els valors d’aquest esport com el companyerisme, la solidaritat, el treball en equip, el respecte i la convivialitat.

Voldríem doncs treballar en un principi amb nenes i nens d’entre 6 i 14 anys i d’aquí a 3 anys, l’objectiu seria de tenir una plantilla de 100 jugadors afiliats al Rugbi Club Encamp el Pas de la Casa.

Tanmateix, voldríem crear un lligam fort entre els jugadors, els educadors i els pares i pensem que la construcció d’un CLUB HOUSE per fer trobades durant els dies d’entrenaments, de partits, seria molt important per consolidar la confiança dels pares envers els educadors i responsables del club i per transmetre els valors rugbístics. El Club House és de costum el lloc a on es troben els jugadors després dels entrenaments, dels partits, el lloc a on els pares poden esperar als fills mentre entrenen o xerrar amb els educadors si volen saber quina progressió té el fill.

Ens proposem també fer intervencions a les escoles d’Encamp, Canillo i el Pas de la casa de tots els sistemes educatius per a que els alumnes coneguin el rugbi, el practiquin a l’escola i es decideixin a practicar-ho al club si així ho volen.

Durant les vacances, sovint els pares treballen i han d’apuntar als fills a activitats extraescolars. Voldríem organitzar campus d’iniciació o de tecnificació pels nens, afegint-nos a la proposta d’activitats del Comú o duent a terme nosaltres mateixos aquest campus.

historia